Klinieken die zorgen voor je gezondheid

Hoe ga je als kersverse ouder om met een huilbaby?

Jouw baby is er dan eindelijk! Na negen lange maanden wachten, kun je eigenlijk jouw baby in jouw armen sluiten. Het is een magisch gevoel. Maar wanneer na enkele dagen of weken blijkt dat jouw baby veel huilt, dan kan dit magische gevoel best gauw verdwijnen. Een huilbaby is bijzonder stressvol voor nieuwe ouders. In dit artikel lees je dan ook handige tips hoe je hiermee om kunt gaan.

Het is niet jouw fout
Voor nieuwe ouders kan het een gevoel van onmacht geven, wanneer je een huilbaby hebt. Je voelt alsof je geen goede ouder bent of dat je het allemaal verkeerd doet. Studies hebben allang uitgewezen dat een 'baby dat veel huilt niet ontstaat door de onkunde van de ouders. In veel gevallen kan een stressvolle bevalling of fysieke klachten, zoals erge maagkrampjes of slokdarmproblemen de oorzaak zijn. Chiropractie de Eem biedt hulp aan voor huilbaby's.

Ontspanning vinden
Het is belangrijk voor zowel baby, als ouder, dat er ontspanning wordt gevonden. Wanneer jij gestrest raakt wanneer jouw baby veel huilt, heeft dit automatisch invloed op jouw baby. Het gevolg is dat jouw baby nog meer huilt en geen rust kan vinden. Wieg jouw baby rustig heen en weer, zet rustgevende muziek of white noise op en probeer zelf zo kalm mogelijk te blijven. Vergeet jezelf ook niet. Wanneer je merkt dat de baby je veel stress bezorgd, mag je dit best toegeven. Het is beter dan je op tijd ontspanning kunt vinden, dan dat het je allemaal teveel wordt.

Alternatieve mogelijkheden
Wanneer jouw baby dag en nacht huilt, wil je letterlijk alles aangrijpen om een oplossing te vinden. Er zijn genoeg alternatieve opties die kunnen werken voor een baby die veel huilt. Deze werkwijze of behandelmethodes zijn veelal niet wetenschappelijk bewezen, maar wanneer het jouw baby helpt, kan dit dé oplossing zijn voor jouw gezin. Denk aan een babyfluisteraar of een babypsycholoog. Deze kunnen de oorzaak van de kwaal achterhalen. Ook zijn er homeopathische middelen die eventueel kunnen helpen. Zo kan jouw baby rustig worden van de geur van lavendel of kan een massage met een natuurlijke etherische olie dé oplossing zijn.

Het is voor kersverse ouders echt even schrikken, wanneer blijkt dat hun baby enorm veel huilt en moeilijk stil te krijgen is. De slapeloze nachten lijken zo nog intenser en overdag heb je nog minder energie. Vergeet ook niet dat je om hulp mag vragen. Kun je er echt even niet meer tegen? Vraag dan of iemand een ochtendje kan oppassen, zodat je zelf de deur uit kunt. Zo kun jij je weer opladen.