Klinieken die zorgen voor je gezondheid

Populaire behandelingen bij rugklachten

Rugpijn heeft een grote impact op jouw dagelijks leven. De pijn en stroefheid kan jouw dagelijkse ritme flink in de war gooien. Niet alleen voor pijnverlichting, maar ook voor meer flexibiliteit is het raadzaam om zo snel mogelijk rugklachten te verhelpen. De juiste behandeling kan de pijn verhelpen en ervoor zorgen dat jij weer soepel door het leven gaat. Wil je weten welke behandeling rugklachten het beste voor jou is? In dit artikel lees je over meerdere behandelingen die kunnen helpen bij rugklachten.

De fysiotherapeut
Wanneer je met rugklachten naar de huisarts gaat, zal deze je vrijwel altijd meteen doorsturen naar een fysiotherapeut. Een fysiotherapeut kan de aard van het probleem vinden en de rug weer soepel maken. Je zult ook oefeningen meekrijgen om de rug soepel te houden en de spieren te stimuleren. Na een aantal bezoeken aan de fysiotherapeut kunnen jouw rugklachten compleet verdwijnen.

Oefentherapeut
Een andere manier van aanpak is een behandeling bij de oefentherapeut. Een oefentherapeut kun je omschrijven als een fysiotherapeut die gespecialiseerd is op houding en beweging. Een oefentherapeut kijkt vooral naar de oorzaak van de klachten. Komen jouw rugklachten door een verkeerde zithouding? Dan is het van cruciaal belang om je een nieuwe, betere zithouding aan te leren. Zo verminder je de klachten niet alleen, maar kun je ook erger voorkomen.

Chiropractor
Bij ernstige en langdurige rugklachten kan een bezoek aan de chiropractor worden aanbevolen. Een chiropractor kan door middel van stevige duw- en trektechnieken de rug soepel maken. Wanneer jouw rug bijvoorbeeld vast zit, kunnen een paar stevige drukken op de rug de klachten verlichten. Een chiropractor is een professional voor spier- en gewrichtsklachten.

Behandeling bij ernstige klachten
Wanneer je last hebt van aanhoudende rugklachten of extreme pijnen in de rug, zal je worden doorverwezen naar een specialist in het ziekenhuis. Er zullen dan onderzoeken plaatsvinden om de aard van de pijn te achterhalen. Er kan sprake zijn van vervorming van de ruggenmerg, een hernia of een andere aandoening aan de rug. Er zal dan een intensieve en specialistische behandeling van de rug nodig zijn. Let wel, de meeste rugklachten komen door een gebrek of overmaat van beweging of een slechte houding. Deze leiden veelal niet tot medische ingrepen.

Heb je last van je rug? Blijf er dan niet lang mee rondlopen! Hoe eerder je hulp zoekt, des te eerder ben je van de klachten af en kun je erger voorkomen. Er bestaat geen unanieme behandeling rugklachten die voor iedereen werkt. Ga met rugklachten eerst naar je huisarts en laat je doorverwijzen naar de beste behandelaar voor jouw specifieke klachten.

Wilt u graag meer informatie? Bezoek dan de website van First Fysio.